Sompalan tila on perustettu Korkeelan torpan maille ja seminaaritoiminta siellä aloitettiin kesällä 1965. Nykyisellään tilan koko on 19,0 ha alueen rantayleiskaava on vahvistettu vuonna 2000. Kaavan mukaan tilalla on rakennusoikeutta 3000 m2, josta tähän mennessä on rakennetuna noinm 1300 m2.

 

  Sompalan keskeisiä majoitustiloja ovat Humpulanvilla (30 vuodepaikkaa), Tammermaja (20), Veikkola (8+15), Teuvola (7+4), Kymppivilla (8) ja Jarkkola (16). Lisäksi alueella on parisenkymmentä 2-4 hengen aittaa sekä toimisto- ja keittiörakennusten yhteydessä olevia majoitustiloja, joiden käytöstä sovitaan kulloinkin tapauskohtaisesti. Alueella on mahdollista leiriytyä myös teltalla tai asuntovaunulla. Asuntovaunualueella on sähköpistokepaikat n. 15:lle asuntovaunulle. Nykyaikaisessa ruokalarakennuksessa sijaitsevat myös sosiaalitat, sijainti on alueen keskellä ja siellä on ruokailutilat noin 150 hengelle. Alueella on neljä saunaa; 30 hengen savusauna, naisten- ja miesten sähkösaunat sekä uusi Holvisauna.

  Sompalaan on asennettu lähes koko alueen kattava langaton laajakaistaverkko, joka on vapaasti leiriläisten käytettävissä. Käyttöohjeet toimiston ja keittiörakennuksen ilmoitustauluilla.

  Käyttössä on myös kaksi optimistijollaa.

  Sompalan leirikeskuksen palveluihin kuuluu seminaarien aikainen täysihoito. Saunojen lämmityksestä yms. teknisestä huolto- ja kunnossapitotoiminnasta vastaa Sompalan kiinteistönhoitaja Matti Jäntti p. 040-557 1524.

  Alueemme kehittyy jatkuvasti, vanhaa korjataan ja uutta luodaan, siksi se mikä tänään julkaistaan, on huomenna jo toisin.